We gaan met de sportverenigingen in gesprek over de vraag of zij nog meer onderhoudstaken kunnen uitvoeren. We betrekken hierbij het toekomstige aanbestedingscontract.
We stimuleren sportverenigingen om samen te werken op het gebied van inkoop, innovatie en duurzaamheid.
We bieden verenigingen meer ruimte binnen de bestaande gebruiksregels van het bestemmingsplan, zodat zij hun accommodaties intensiever kunnen gebruiken.
We ondersteunen verenigingen alleen met activiteitensubsidies en in faciliterende zin.
We creëren in gesprek met verenigingen mogelijkheden om senioren, jeugd, inwoners met een beperking en inwoners met een minimum inkomen mee te laten doen.
We ondersteunen kunst en cultuur in de vorm van (activiteiten-)subsidies en via het jeugdfonds cultuur.
We zetten de activiteiten van de marktplaats voor cultuur- en natuureducatie (KOEPEL) voort en borgen de kwaliteit van het aanbod. KOEPEL regisseert activiteiten op het gebied van natuur- en milieueducatie aan het primair onderwijs.
We wachten op de plannen van de musea waarin zij aangeven hoe zij gaan samenwerken met elkaar en met de verschillende partners zoals het onderwijs en KOEPEL. We ondersteunen de musea met subsidie wanneer dat nodig is.
We onderzoeken de haalbaarheid van het plan, dat de Stichting Mileu Educatief Centrum (MEC) Etten-Leur opstelt, om een MEC (gebouw) te realiseren.
Samen met de vrijwilligerscentrale “Etten-Leur voor elkaar” versterken we het vrijwilligerswerk binnen sportclubs. Hiervoor organiseert “Etten-Leur voor elkaar” themabijeenkomsten voor organisaties en verenigingen over het aanbod van cursussen, bemiddelingen en ondersteuning voor vrijwilligers.
Met de betrokken partijen sluiten we een maatschappelijk akkoord over cultuur, toerisme en recreatie.
Samen met het waterschap 'Brabantse Delta' leggen we nieuwe natuur langs de vaarten aan (ecologische verbindingszones).
We voeren samen met de woningcorporatie Alwel een integrale inventarisatie van flora en fauna (biodiversiteit) in het stedelijk gebied uit.
We bereiden samen met het waterschap ‘Brabantse Delta’ de aanleg van ecologische verbindingszones langs diverse vaarten voor. We verwachten de aanleg vanaf 2020.
We zetten de huidige uitgangspunten voor het onderhoud en beheer van openbaar groen voort.
We pakken het illegaal gebruik van gemeentegrond aan. Om te voorkomen dat soortgelijke problemen opnieuw ontstaan, besteden we bij de opzet van nieuwe ruimtelijke plannen extra aandacht aan het vermijden van snippergroen.
We stellen in overleg met partners een plan op en voeren acties uit om het Oderkerkpark optimaal te gebruiken als ontmoetingsplek.